Nieuws

Haarle - Een eerbetoon aan Kea Bouman – Haarle’s eerste Olympische medaillewinnaar

Een eerbetoon aan Kea Bouman – Haarle’s eerste Olympische medaillewinnaar

Onlangs publiceerde De Telegraaf en de Tubantia een bijzonder verhaal over Kea Bouman, een naam die diep geworteld is in de geschiedenis van Haarle en Nederland. Exact 100 jaar geleden veroverde zij als eerste Nederlandse vrouw een Olympische medaille in Parijs, een prestatie die ons kleine dorp groot maakt!

Kea groeide op in Haarle, op landgoed De Sprengenberg, waar haar talent op de tennisbaan al snel opviel. Haarle was toen, net als nu, een bron van doorzettingsvermogen en passie. Het is hier waar Kea’s fundament voor succes werd gelegd, om later de wereld te veroveren met haar sportieve prestaties.

Het artikel in De Telegraaf herinnert ons aan de rijke geschiedenis van Haarle en hoe onze roots bijdragen aan zulke grootse prestaties. Het verhaal van Kea Bouman blijft een inspiratiebron en laat zien dat grote daden kunnen ontstaan vanuit onze prachtige gemeenschap.

Laten we vandaag stilstaan bij Kea’s indrukwekkende prestaties en de blijvende invloed die zij heeft gehad op de sport én op ons dorp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lezen in PDF kan hier: KeaBouman